DANSGARDE

Sinds 2014 draaien de Dansmariekes volop mee in het Rottenrijkse carnavalsprogramma. En dat is hartstikke leuk! Niet alleen tijdens de carnaval maar ook in de aanloop ernaartoe komen deze jongedames in de spotlights. Ze zijn erbij tijdens de avonden van Recht vur zunne Roap, bij het schoolcarnaval, het Flierefluitersbal, carnaval bij de bejaarden en niet te vergeten in de grote tent. Het hoogtepunt is toch wel de optocht, als de dames samen met de Raad van ½11 op de prinsenwagen staan.

De Dansmariekes zijn hot. Dat blijkt wel uit het groeiend aantal aanmeldingen. Daarom zijn we dit jaar zelfs met een twee groepen van start gegaan: een groep van 5 en een groep van 7 kinderen. Allemaal onder de bezielende leiding van Peggy van de Doelen, die zich elke week weer inzet om de kinderen een mooie dans te leren. Pamela Vogels, Karin van de Brand en Miranda Verstegen versterken de werkgroep. We mogen wel van echte girlpower spreken!

De voorbereidingen zijn in volle gang. En dan hebben we het niet alleen over het leren van swingende moves en spagaten. Nee, dit jaar is ook de kleding onder de loep genomen. Het was tijd voor flitsende nieuwe pakjes! De keuze is gevallen op mooie groene jurkjes met alles erop en eraan. Dus ook veel bling.

Bij nieuwe danspassen en nieuwe kleding hoort natuurlijk ook een nieuwe naam. Dat is het volgende project, waar de kinderen samen met Peggy diep over nadenken!

We gaan weer gauw oefenen en komen jullie vast wel tegen met carnaval.

Veel Groetjes!