RAAD VAN 11

Bestuur raad van 11
Email: grootvorst@rottenrijk.nl

Tijn van Oorschot (voorzitter)
Marcel Vermulst (secretaris)
Emiel van Amstel (penningmeester)

De Raad van 11 zet zich elk jaar weer in voor een geslaagde carnaval en alles wat daarbij komt kijken. Het is een zeer gevarieerd gezelschap met leeftijden die tussen de 20 en 80 jaar liggen. Dat we veel meer dan 11 leden hebben, geeft ook aan dat we het goed naar onze zin hebben.

De Raad van 11 is met carnaval overal te vinden. Samen met de Prins, zijn Adjudant, de Jeugdprins en Jeugdprinses bezoeken we op vrijdag basisschool De Wissel en lopen we mee met de kinderoptocht. ’s Avonds volgt de kerkdienst, die onlosmakelijk met carnaval verbonden is: de mis voelt als het echte begin! Verder zijn we vertegenwoordigt bij de officiële opening van het Tiener- en Kwartjesbal, bezoeken we de wat oudere carnavalsvierders in De Heegt, vieren we feest met de Flierefluiters en bouwen we een feestje bij de bewoners van Sint Jozefoord. Uiteraard is de Raad met carnaval ook in de tent van Horeca Geffen te vinden! Ze zijn prominent aanwezig tijdens de officiële opening, de prijsuitreiking van de optocht en de afsluiting van de carnaval. Natuurlijk doen we ook mee aan de optocht, maar dan wel voor ‘voor spek en bonen’. Op maandag gaan we even buitendorps. Dinsdags eten we kluifjes en in de middag Carnecantes en op woensdag sluiten we het feestgedruis af met een askruisje en een goeie haring.

Niet alleen met carnaval, maar ook in de aanloop ernaartoe gebeurt er veel binnen de Raad van 11. Het Prinsenbal, de kennismaking en bijbehorende receptie komen onder meer uit de koker van onze leden. Daarnaast ondersteunen we de werkgroepen bij hun activiteiten die rond de carnaval plaatsvinden: we helpen het Roaplied met het op- en afbouwen van de zaal en bijten de spits af bij de Roapliedverkiezingen. Uiteraard buiten mededinging! Tijdens het Geffes Stroat Toetoere begeleiden we de kapellen en we geven elke avond (en op zondagmiddag) acte de présence bij Recht vur zunne Roap.

Er komt nogal wat bij kijken om een geslaagd carnavalsfeest te organiseren. Om alle kosten te kunnen dragen, zet de Raad van 11 zich onder andere in tijdens Effe Noar Geffe en ondersteunen we de Wandel4daagse die door Stichting Rottenrijk wordt georganiseerd.

Voor deze heren staat dus het gehele jaar in het teken van dat ene feest: CARNAVAL.