RECHT VUR ZUNNE ROAP

Het staat al ruim een kwarteeuw op de kalender: de Roapliedverkiezingen. Het enige echte liedjesfestival waar jaarlijks fanatiek gestreden wordt om de beste carnavalskraker van het Rottenrijk te worden. En iedereen kan aan het Roaplied meedoen. Of je nu alleen op het podium wilt staan, als duo op wilt treden of met een hele groep. Vriendengroepen, carnavalsgroepen en zelfs buurtverenigingen worden gemobiliseerd om deel te nemen. Gewoon omdat de voorbereidingen alleen al heel gezellig zijn. Samen een tekst schrijven, muziek erbij verzinnen en als het even kan een act bedenken. En dan oefenen maar!

De deskundige jury let op verschillende aspecten, zoals het carnavalsgehalte, de muzikaliteit, de uitstraling en jullie tekstuele kunsten. Of je nu een originele en ludieke act hebt of een muzikaal hoogstandje, alles kan bij het Roaplied. Kom je er zelf niet helemaal uit? De organisatie kan je op weg helpen met het zoeken naar een muziek- en/of tekstschrijver en is er regelmatig een zangcoach aanwezig tijdens de repetities met de roapliedband. Deze band bestaat uit een groep ervaren en enthousiaste muzikanten die jouw act muzikaal kunnen ondersteunen, maar je mag natuurlijk ook zelf de muzikale begeleiding verzorgen.

Het Roaplied staat bekend als een gezellige avond voor zowel deelnemers als publiek. Ook voor de wat minder fanatieke carnavalsvierder is het een leuke avond uit. Dus noteer de 28ste editie groots in je agenda, want op zaterdag 1 februari 2020 barst het feest weer los!

Inschrijven voor het Roaplied kan nog tot 1 december 2019 via: roaplied@rottenrijk.nl

FOTO’S