PRINSENBAL

Elk jaar rond 11 november stijgt de spanning tot het kookpunt: wie worden de nieuwe Prins en Adjudant van het Rottenrijk? De laatste jaren is de onthulling een spectaculair begin van de carnavalsperiode, een feestelijke avond voor heel het Rottenrijk. Natuurlijk wordt er ook op gepaste wijze afscheid genomen van de aftredende Prins en Adjudant. Exact om 21.11 zwaaien de Raad van 11, Hofkapel de Pompzwengels, Ut Gu Vals en de Dansmariekes hen samen met het aanwezige publiek uit.

Na hun afscheid wordt de spanning verder opgevoerd: een zindering trekt door de zaal. Iedereen kijkt schielijk om zich heen, op zoek naar familieleden, vrienden, bekenden en buurtgenoten. Soms blijkt er iemand plots te zijn verdwenen. Is het een sanitaire stop of heeft hij stiekem de zaal verlaten?  Zou het de nieuwe prins of prinses kunnen zijn? Of verschijnt hij straks ten tonele als de nieuwe adjudant?  Iets voor 22.00 uur start er een spectaculaire film waar veel Rottenrijkers aan meewerken. Een film die in samenwerking met de werkgroep Prinsenbal en een filmcrew wordt bedacht en in elkaar gezet. Een happening op zich! Traditiegetrouw duurt de  film ruim 11,11 minuten. 11,11 minuten waarin de spanning door de zaal giert zodat om precies 22.11 uur de nieuwe Rottenrijkse hoogheden kunnen worden onthuld.

Tijdens de ontmaskering gaat er een golf van enthousiasme door de zaal.  Alweer een prins en adjudant waar niemand op had gegokt. Telkens weer weet de geheimraad van het Rottenrijk het grootste Rottenrijkse geheim ook echt geheim te houden. Het feest barst los met voorop in de polonaise de kersverse prins en zijn adjudant, gevolgd door het voltallige publiek.
Tot in de kleine uurtjes blijft de zaal van Zin in Geffen een feestende mensenmassa.

Het weekend na de onthulling vindt de Prinsenreceptie plaats. Iedereen is dan van harte welkom om de nieuwe Prins en Adjudant in levenden lijve te aanschouwen en te feliciteren.