ROAPLIED

Het enige echte Geffense liedjesfestijn waar jaarlijks fanatiek gestreden wordt om de beste carnavalskraker van het Rottenrijk te worden: het Roaplied festival. Iedereen kan aan het Roaplied meedoen, of je nu alleen op het podium wil staan, als duo op wil treden of met een hele groep. Vriendengroepen, carnavalsgroepen en zelfs buurtverenigingen worden gemobiliseerd om te strijden voor de winst. Gewoon omdat de voorbereidingen alleen al heel gezellig zijn. Samen een tekst schrijven, muziek erbij verzinnen en als het even kan een act bedenken. En dan oefenen maar!

 

De deskundige vijfkoppige jury zal jullie vervolgens beoordelen tijdens het Roaplied en let op verschillende aspecten, zoals het carnavaleske gehalte, de muzikaliteit, de uitstraling en jullie tekstuele kunsten. Of je nu een originele en ludieke act hebt of een muzikaal hoogstandje, alles kan bij het Roaplied. Kom je er zelf niet helemaal uit? De organisatie kan je op weg helpen met het zoeken naar een muziek- en/of tekstschrijver en is er regelmatig een zangcoach aanwezig tijdens de repetities met onze eigen Roapliedband. Deze band bestaat uit een groep ervaren en enthousiaste muzikanten die jouw act muzikaal kunnen ondersteunen, maar je mag natuurlijk ook zelf de muzikale begeleiding verzorgen.

 

Het Roaplied staat bekend als een gezellige avond voor zowel deelnemers als publiek. Ook voor de wat minder fanatieke carnavalsvierder is het een leuke avond uit. De winnaars van het Roaplied 2023 zijn de heren en dames van De Pompzwengels. De Roaplied jury was het unaniem eens, hun nummer “Overal Carnaval” is de leukste Geffense carnavalskraker van 2023! Het hele podium bewoog het carnavaleske gehalte was goed aanwezig en ook op muzikaal vlak zat het goed in elkaar. Volgens de jury daarom de verdiende winnaars.

 

Wil je nou ook een keer meedoen met het Roaplied? Geef je op via roaplied@rottenrijk.nl en wie weet sta jij zaterdag 20 januari 2024 op het grote podium in de Koppellinck.

REGLEMENT

 • De tekst moet origineel zijn (zelf gemaakt/bedacht)
 • Er wordt verwacht dat het lied carnavalesk is
 • Het Rottenrijkse carnavalsthema telt niet mee in de beoordeling
 • Het showelement en meezinggehalte tellen mee in de beoordeling
 • Speelduur minimaal 2 à 3 minuten, maximaal 5 minuten
 • Muziek (melodielijn) mag geen herkenbare delen bevatten
 • Indien er aanleiding is, kunnen deelnemers te allen tijde door het bestuur geweigerd of gediskwalificeerd worden
 • Minimale leeftijd van de deelnemers moet 14 jaar zijn
 • Minimaal 1 persoon per deelnemende groep moet Geffenaar zijn
 • Muziek en zang moeten “Live” uitgevoerd worden, geen ondersteuning van geluidsdragers (als voorbeeld: CD, MP3, etc. )
 • De uitslag en beoordeling tijdens het evenement door de jury is bindend
 • Zolang er ruimte is in het programma kan er zonder mededinging als nieuwe aspirant, éénmalig worden opgetreden met herkenbare muziek, echter wel met eigen Nederlandstalige teksten en carnavalesk van opzet. Het maximum aantal aspirant groepen is drie.

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA: