ROAPLIED

Het staat al ruim een kwarteeuw op de kalender: de Roapliedverkiezingen. Het enige echte liedjesfestival waar jaarlijks fanatiek gestreden wordt om de beste carnavalskraker van het Rottenrijk te worden. En iedereen kan aan het Roaplied meedoen. Of je nu alleen op het podium wilt staan, als duo op wilt treden of met een hele groep. Vriendengroepen, carnavalsgroepen en zelfs buurtverenigingen worden gemobiliseerd om deel te nemen. Gewoon omdat de voorbereidingen alleen al heel gezellig zijn. Samen een tekst schrijven, muziek erbij verzinnen en als het even kan een act bedenken. En dan oefenen maar!
De deskundige jury let op verschillende aspecten, zoals het carnavalsgehalte, de muzikaliteit, de uitstraling en jullie tekstuele kunsten. Of je nu een originele en ludieke act hebt of een muzikaal hoogstandje, alles kan bij het Roaplied. Kom je er zelf niet helemaal uit? De organisatie kan je op weg helpen met het zoeken naar een muziek- en/of tekstschrijver en is er regelmatig een zangcoach aanwezig tijdens de repetities met de roapliedband. Deze band bestaat uit een groep ervaren en enthousiaste muzikanten die jouw act muzikaal kunnen ondersteunen, maar je mag natuurlijk ook zelf de muzikale begeleiding verzorgen.

Het Roaplied staat bekend als een gezellige avond voor zowel deelnemers als publiek. Ook voor de wat minder fanatieke carnavalsvierder is het een leuke avond uit. Winnaars van het Roaplied 2020 zijn de dames van Kloar’n Onzin. Hun winnende nummer “Hop Hop Skippybal”.

Vanwege de huidige maatregelen hebben we besloten dat Roaplied 2021 helaas niet door kan gaan. Maar niet getreurd, we gaan kijken wat wel mogelijk is. Dus streep 23 januari nog niet door in je agenda en hou de Roaplied Facebook & Instagram-pagina goed in de gaten voor leuke alternatieven en het laatste nieuws.

Heb je vragen of wil je je alvast opgeven voor het Roaplied in 2022, dan kun je altijd mailen naar: roaplied@rottenrijk.nl

En dan zien we elkaar hopelijk weer gezond en feestend in 2022!

REGLEMENT

 • De tekst moet origineel zijn (zelf gemaakt/bedacht)
 • Er wordt verwacht dat het lied carnavalesk is
 • Het Rottenrijkse carnavalsthema telt niet mee in de beoordeling
 • Het showelement en meezinggehalte tellen mee in de beoordeling
 • Speelduur minimaal 2 à 3 minuten, maximaal 5 minuten
 • Muziek (melodielijn) mag geen herkenbare delen bevatten
 • Indien er aanleiding is, kunnen deelnemers te allen tijde door het bestuur geweigerd of gediskwalificeerd worden
 • Minimale leeftijd van de deelnemers moet 14 jaar zijn
 • Minimaal 1 persoon per deelnemende groep moet Geffenaar zijn
 • Muziek en zang moeten “Live” uitgevoerd worden, geen ondersteuning van geluidsdragers (als voorbeeld: CD, MP3, etc. )
 • De uitslag en beoordeling tijdens het evenement door de jury is bindend
 • Zolang er ruimte is in het programma kan er zonder mededinging als nieuwe aspirant, éénmalig worden opgetreden met herkenbare muziek, echter wel met eigen Nederlandstalige teksten en carnavalesk van opzet. Het maximum aantal aspirant groepen is drie.

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA: