Roaplied 2015 is bekend, maarliefst 14 nummers werden er aan het publiek ten gehore gebracht in een goed gevulde Gouden Leeuw. na opening van de winnaar van 2014 “den leste hoap” opende de raad van 11 met hun bijdrage zoals gewoonlijk een cover, en doen buiten mededingen mee, ze openen de avond voor de andere artiesten.

Na 14 nummers was het de de taak aan de jury om 7 finalisten aan te wijzen die hun nummer nog een keer ten gehoren mochten brengen, in willekeurige volgorde; de Pompzwengels, Viva la Fiesta, Strooipop, De Zingende Kraaien, Boets Four Flodders, De Gangmakers en ’t Goei Smoesje.

Daarna was het wederom aan de jury om daar een top 3 uit te bepalen, en dat viel niet mee, dat bleek ook wel, na aankondiging zei jury voorzitter Suzan Wiegers, dat men niet altijd unaniem was. Voor Suzan en zo ook Carli Bongers was dit het laatste jaar als jurylid.

Maar duidelijk was dat De Zingende Kraaien met het nummer “Beestjes” de winnaar van de avond waren. De Pompzwengels werden wederom tweede met het nummer “La-Bla” op de derde plaats Boets Four Flodders on the dancefloor, met het nummer “For the so much time”

Ook het publiek had een stem in te brengen en de publieks prijs ging dit jaar naar een debutant, en wel Het Pompsmoesje met het nummer “’t Zuiplied”