Op zaterdag 3 juni hing er door het hele dorp een fantastische geur; de heerlijke lucht van versgebakken cupcakes en appeltaart. Ter ere van het 44-jarig jubileum van Stichting Rottenrijk werden de deegrollers in menig huishouden tevoorschijn gehaald!

De jeugd ging aan de slag met cupcakes. Maar liefst negen teams bakten aan de allerlekkerste cupcakes die Geffen ooit geproefd heeft. Daarnaast zagen ze er ook nog eens prachtig uit! Zenuwachtig werden de cupcakes aan een deskundige jury van bakkers en fijnproevers gepresenteerd. Iedereen kreeg een cupcake-diploma vanwege het heerlijke resultaat, maar er kon slechts één cupcake winnen. Het team van Lola Schoones en Roos Savelkouls hadden de meest smaakvolle creatie gemaakt en wonnen daarmee een echte cupcakebeker!

De volwassenen gingen aan de slag met een eigen variatie op een appeltaart. Maar liefst twaalf deelnemers haalden hun bakspullen van zolder en gingen bij familieleden op bezoek voor geheime familierecepten. En dat loonde! Twaalf heerlijke taarten werden bij de juryleden voorgezet. De jury was erg kritisch en gaf goede feedback. De jurering was overigens ‘blind’. De jury wist niet wiens taart er voor zijn of haar neus stond. Het geheel werd gepresenteerd onder de bezielende leiding van onze taartliefhebbende Geffense Toapen, een extra kers op de taart! Diverse varianten op de klassieke appeltaart passeerden de revue. Maar ook hier kon slechts één meesterbakker de prijs winnen voor de beste appeltaart.

De winnaar met de beste appeltaart van Geffen was Janne van der Doelen. Haar taart sprong boven die van de rest uit. Hij had een fantastische bite, was creatief en het gebruik van de verschillende ingrediënten was weloverwogen. De zelfgemaakte karamelsaus zorgde voor dat spreekwoordelijke puntje op de i. De tweede plaats was voor onze pastoor van Dijk en de derde prijs was voor Annemarie van Rijn. Ook zij bakten allebei een appeltaart die volgens de bakkers in de jury zo de winkels in zouden kunnen.

Het was een hele gezellige en appeltijtelijke avond vol strijd en creatieve bakkunsten. Wie weet komt er volgend jaar een nieuwe ronde!

Heel Geffen Bakt is een activiteit in het kader van het 44-jarig bestaan het Stichting Rottenrijk. Hou de media in de gaten voor meer festiviteiten in het jubileumjaar.

Bekijk hier de foto’s