Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Het staat al een kwarteeuw op de Rottenrijkse kalender: de Roapliedverkiezingen. Jaarlijks wordt er in januari fanatiek gestreden om de beste carnavalskraker. Natuurlijk kan iedereen aan de Roapliedverkiezingen meedoen. Of je nu jong bent of al wat ouder, alleen op het podium wilt staan, als duo op wilt treden of met een hele groep, het kan allemaal. Vriendengroepen, carnavalsgroepen en zelfs buurtverenigingen worden gemobiliseerd om deel te nemen. Gewoon omdat de voorbereidingen al heel gezellig zijn. Samen een tekst schrijven, muziek erbij verzinnen en als het even kan een act bedenken. En dan oefenen maar!

De deskundige jury let op verschillende aspecten, zoals het carnavalsgehalte, de uitstraling en natuurlijk de muzikaliteit. Maar je hoeft niet perse een muzikaal talent zijn. Een originele en ludieke act kan ook goed scoren. Bovendien kan de organisatie je op weg helpen met het zoeken naar een muziekschrijver en is er regelmatig een zangcoach aanwezig tijdens de repetities met de roapliedband. Deze band bestaat uit een groep ervaren en enthousiaste muzikanten die jouw act kunnen ondersteunen. Natuurlijk mag je ook zelf je muzikale begeleiding verzorgen.

Het Roaplied staat bekend als een gezellige avond voor zowel deelnemers als publiek. Ook voor de wat minder fanatieke carnavalsvierder is het een leuk avondje uit.