Hou je van bakken? Geef je dan snel op voor Heel Geffen Bakt. Jong en oud gaan in twee verschillende bakuitdagingen de strijd met elkaar aan op zaterdag 3 juni in de Koppellinck in Geffen.  De kinderen bakken de allerlekkerste cupcakes en de volwassen bakkers wagen zich aan een heerlijke appeltaart.

Voor de kinderen. Op 3 juni haal je om 13.30 uur de basis ingrediënten op voor een cupcake. Daar voeg je thuis alle ingrediënten aan toe die je maar wilt en maak de mooiste, lekkerste cupcake van Geffen. Vanaf 18.00 tot 19.30 uur worden de cupcakes beoordeelt door een deskundige jury  in de Koppellinck. De winnaar wint een ludieke prijs! De beoordeling gebeurt op uiterlijk, smaak en creativiteit.

Voor de volwassenen. Op 3 juni haal je om 14.00 uur de basis ingrediënten op voor een appeltaart in de breedste zin van het woord. Je mag thuis alles aan de ingrediënten toevoegen, zolang de basis maar appel is. Denk dus creatief en creëer zo een heerlijk baksel! Vanaf 19.30 uur lever je het baksel in bij de Koppelinck, waar een deskundige jury de taarten zal gaan beoordelen. De beoordeling van de baksels gebeurt op totale smaak, creativiteit, textuur, uiterlijk, bodem, snijbaarheid en vulling. De beoordeling zal spraakmakend en avondvullend zijn! Want de allerbeste taartenbaksters van Geffen, de welbekende Toapen, zullen ook op een zeer bijzondere manier de taarten komen keuren.  De prijsuitreiking zal rond 23.00 uur plaatsvinden.

Dus haal de deegrollers tevoorschijn, laat wat extra creativiteit en passie los in de keuken en gaan met de banaan! Doe het alleen, met je familie, vrienden, sportclub, cv groep, kennissen, buurman of vrouw… Het mag allemaal!

Inschrijving gebeurt via  heelgeffenbakt@gmail.com. Kosten voor inschrijving: kinderen 5 euro, volwassenen 10 euro, dit is inclusief de basis ingrediënten.

Heel Geffen Bakt is een activiteit in het kader van het 44-jarig bestaan het Stichting Rottenrijk.