Tijdens het drukbezochte Prinsenbal met het thema Campinglife werd zaterdagavond de nieuwe heerser van het Rottenrijk schromelijk uit de tent gelokt en voorgesteld aan alle Rottenrijkers en Rottenrijkerinnen. Prins Ad van Erp werd met trots gepresenteerd. Van Erp (46 jaar) is getrouwd met Rita van Erp-van Wanrooij. Samen hebben ze 3 zonen. In het dagelijks leven ZZP-er in de bouw. Als Adjudant werd Maartin Brands (45 jaar) onthult, echtgenoot van Annemieke Brands-van Schijndel. Ook zij hebben 3 zonen. Maartin heeft een eigen bedrijf in brandpreventie en gaat onzen Ad, zoals hij zijn beste maat noemt, met veel enthousiasme assisteren.

Ad is een geboren en getogen Geffenaar, jongste zoon van Bert en Sina van Erp-van Hoek en is een rasechte carnavalsvierder. Hij is bij vele activiteiten binnen het carnaval betrokken en actief. Is samen met zijn vrouw Rita boerenbruidspaar geweest in 2010, zong ook al eens mee met het Roapliedfestival en stelt zijn schuur beschikbaar aan verschillende carnavalsclubs voor het bouwen van prachtige carnavalswagens. Hij geeft daar graag een goed advies en  biedt waar nodig een helpende hand. Prins Ad heeft een warm hart voor de sportende jeugd, biedt ruimte voor het zomeravondvoetbal en ook de jaarlijkse jeugdvakantieweek wordt op zijn land georganiseerd. Ad wordt daar zelf ingezet als figurant.

Voor zijn zonen Lars, Mathijs en Julian is hij een stoere vader die regelmatig langs de lijn is te vinden wanneer er gevoetbald wordt door de jongens.

Adjudant Maartin, zeker ook geen onbekende Geffenaar, was 10 jaar uitbater van Café Govers, waar hij de carnavalsvierders graag ontving en ze steunde door sponsoring. Carnaval vieren vanaf de andere kant van de bar, maar ook een debuut gehad als lid van de CV de Tobkezen, waarna hij even een skipauze nam, tot er in het Rottenrijk een tent verscheen. Toen is hij weer vol voor de carnaval gegaan met gezin en vrienden. Maartin is een echte ondernemer, steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen en ziet die uitdaging nu als de rechterhand van zijn beste maat onzen Ad.

Hij is een fanatiek sporter in de triatlon, waar hij ook voor het uiterste gaat en is vader en supporter van Lucas, Ruben en Raoul.

Twee zeer enthousiaste en actieve heren die houden van een schôn fisje en samen gaan voor een super oergezellige carnaval met hun eigen motto sgik makte noit allèn. Prins en adjudant vinden het een geweldige eer dat ze voor dit bijzondere ambt zijn gevraagd en gaan zorgen voor een super mooi carnavalsfeest dat, wat hen betreft, iedereen nog zeker zal blijven heugen!

Tijdens het gezellige Prinsenbal, in de tot camping omgebouwde zaal van de Gouden Leeuw, werd een film met de titel Op zoek naar de Prins getoond, wat later overging in een life schouwspel op het podium, waarbij de nieuwe prins zich uit de tent liet lokken en de onthulling daarmee bekend werd gemaakt.