Tijdens een drukbezocht Prinsenbal, in een nagebootst spookhuis, werd zaterdagavond de nieuwe heerser van het Rottenrijk na een duistere film voorgesteld aan alle Rottenrijkers en Rottenrijkerinnen. Prins Corné van Ewijk werd met trots gepresenteerd. Van Ewijk (43 jaar) deelt zijn huiselijk leven met Krista en Maikey. Voor zijn werk rijdt hij dagelijks op een bulkwagen door het land om diervoederen rond te brengen. Als Adjudant werd Bertie van Bakel (42) onthuld. Bertie werkt in het dagelijks leven als, zoals hij het zelf zegt, agrarische cultuurtechnicus (loonwerker). Bertie gaat met veel enthousiasme zijn beste maat en neef Corné assisteren.

Corné is geboren en getogen in Vinkel. Hij is de oudste zoon van Cor en Marietje van Ewijk. Hij ging altijd al op stap in Geffen en woont er zeker alweer een jaar of 11. Corné is een rasechte carnavalsvierder. Hij is een vaste deelnemer aan de optocht en stapt op zondag graag op de mountainbike om door de bossen te crossen.

Adjudant Bertie, geboren en getogen in Nuland, is ook altijd op stap gegaan in Geffen en er ook zo’n 11 jaar geleden gaan wonen. Bertie is een fervent darter en nog altijd lid van de KPJ in Nuland. Hij is al jaren het vaste optochtmaatje van Corné en ziet de taak als de rechterhand van zijn beste maat als een mooie uitdaging.

Prins Corné en Adjudant Bertie zijn beiden enthousiaste leden van Solexteam ‘Flex op de Solex’ tijdens de 24-uurssolexrace in Heeswijk-Dinther.

Twee zeer enthousiaste heren die houden van een goei fisje en ze gaan samen voor een super gezellige carnaval met hun eigen motto “GE KUNT NIE ZONDER”. Prins en adjudant vinden het een geweldige eer dat ze voor dit bijzondere ambt zijn gevraagd en gaan zorgen voor een mooi carnavalsfeest dat, wat hen betreft, iedereen nog lang zal heugen!
Tijdens het gezellige Prinsenbal, in de tot spookslot omgebouwde zaal van de Gouden Leeuw, werd een film getoond waarbij aan het eind de nieuwe prins en adjudant ten tonele verschenen en de nieuwe heersers van het Rottenrijk daarmee bekend werden gemaakt.