Gisterenavond tijdens het druk bezochte Prinsenbal “Bal Masque” werd de nieuwe heerser van het Rottenrijk ontmaskert en voorgesteld aan alle Rottenrijkers en Rottenrijkerinnen. Prins Tijn van Oorschot werd met trots gepresenteerd. Van Oorschot (op de valreep 21 jaar). In het dagelijks leven student, commerciële economie en werkt bij Hanex. Als Adjudant werd ontmaskert Rens van Orsouw (22), vriend van Mène van Erp. Van Orsouw studeert planologie, werkt bij de Karwei en gaat de Prins met veel plezier assisteren.

De geboren en getogen Geffenaren is het carnaval van jongs af aan bijgebracht.

Prins Tijn, oudste zoon van Christon van Oorschot en Marleen van Oorschot- van Esch, beter bekend als juffrouw Marleen. In groep 7 was hij al een actief lid van de carnavalsclub de “Apengapers”, maar nu fanatiek carnavalswagenbouwer bij zijn carnavalsclub “Schôn Gemakt”, waarmee hij vele optochten heeft mee gedaan. Zingt hij er flink op los bij het raopliedfestival, waar hij ook zijn grote liefde Loes tegen kwam. Tijn is naast zijn drukke carnavalsleven ook nog actief bij de KPJ als aspirantenleider, en handbalt hij bij Heren 3.

Adjudant Rens, oudste zoon van Albert van Orsouw (van d’n Tina) en Ella van Orsouw van der Dussen is een fanatiek en bezield carnavalsvierder die sinds zijn jonge jeugd enthousiast wagens bouwt en verschillende optochten mee loopt. Op jonge leeftijd begon zijn carnavals carrière bij de “Vrolijke vogels” , “Apengapers” en vervolgens bij cv. “Schôn gemakt”. Ook dingt hij graag zingend of dansend mee aan het roapliedfestival. Voetbalt hij een aardig partijtje met het 5de van Nooit Gedacht, is aspirantenleider bij de KPJ, en maakt hij graag tijd vrij als tamboer bij het st.Joris Gilde.

Twee zeer enthousiaste en actieve heren die houden van een mooi feestje en samen gaan voor een oer gezellig carnaval met hun eigen motto “Gewoan, um dâ ut kan”

Prins en adjudant vinden het een bijzondere eer dat ze voor dit bijzondere ambt zijn gevraagd en gaan zorgen voor een super mooi carnavalsfeest wat, wat hun betreft, iedereen nog heel lang zal blijven heugen!

Tijdens het gezellige Prinsenbal, werd een film van een speciale uitzending van “opsporing verzocht” getoond waarin de onthulling van de Prins bekend werd gemaakt.