Gisterenavond werd tijdens de 2e avond van Recht vur zunne Roap de Goeie Rottenrijker van het jaar bekend gemaakt. Karel, bestuurslid van Stichting Rottenrijk, begon zijn verhaal dat een Goeie Rottenrijker iemand is die veel betekent voor het Rottenrijkse carnaval en daarom de eretitel Goeie Rottenrijker 2016 verdiend heeft.

De eretitel werd dit jaar toegekend aan Rikko Brands. Rikko was als jeugdlid al lid van muziekvereniging Willen is Kunnen en Hofkapel de Pompzwengels.

Toen Rikko in opleiding ging bij defensie in Den Helder is hij gestopt bij zowel WIK als de Pompzwengels. Zijn muzikale en carnavals hart is altijd blijven kloppen.

Toen hij de kans kreeg na zijn opleiding is hij weer lid geworden van WIK en de Pompzwengels. Bij de Pompzwengels leerde Rikko zijn vrouw Ilse kennen. En samen zijn ze al meer dan 11 jaar getrouwd en trouw lid van onze hofkapel.

Rikko is buiten de muzikale leider van de kapel ook de geestelijke vader van ons dweilfestijn, Geffes Stroat Toetoere. Als kartrekker heeft hij samen met het team een mooi dweilfestijn neergezet. Waar we trots op zijn!

Verder zet Rikko zich in samen met de RV11 om elke jaar een goed carnavalsprogramma te hebben. Ook was hij jaren lid van van het Roap orkest.

Rikko je hebt de eretitel meer dan verdiend, Gefeliciteerd!!!!