In 2018 viert het Rottenrijk haar 4×11-jarige bestaan. Een bijzonder moment waarbij een hoogwaardigheidsbekleder niet mag ontbreken. En als de Commissaris van de Koning dan op verjaardagsvisite komt, zou dat de kers op de taart zijn. Dus toog José Verstegen met een ludieke uitnodigingsTAART van bakker Connie Schuurmans naar het Provinciehuis. Ze dacht binnen een uurtje wel weer thuis te zijn: ze hoefde deze kunstige lekkernij immers alleen maar even af te geven bij de balie. Dacht ze… Want niets bleek minder waar. Bij het zien van het Rottenrijkse kunstwerk belde de vriendelijke receptioniste meteen de kamerbewaarder van de Commissaris. Aangenaam verrast door deze originele actie, bedacht hij dat het veel leuker zou zijn om de taart persoonlijk te overhandigd. En natuurlijk had José daar wel trek in! Ze hoefde alleen maar een uurtje te wachten. Geen punt natuurlijk. We hebben er alles voor over om het Rottenrijk op de kaart te zetten. Bovendien werd dit uurtje aangenaam ingevuld met thee en gebak: Commissaris Van de Donk was immers gekozen als beste lokale bestuurder van Nederland.

Thee en gebak zaten amper achter de kiezen, of de Rottenrijkse 15 minutes of fame braken aan. José stond oog in oog met de Commissaris van de Koningin. Allereerst feliciteerde ze hem met zijn uitverkiezing als beste lokale bestuurder. Hij had Brabant positief op de kaart gezet. De Rottenrijkse uitnodigingstaart diende dus een tweeledig doel: vieren dat Commissaris Van de Donk de beste bestuurder was en hem uitnodigen voor de 44ste verjaardag van het Rottenrijk.

Onze verjaardag laat nog een jaartje op zich wachten en toch hebben we nu al 15 glamorous minutes of fame achter de rug, inclusief fotoshoot die te bewonderen is op de site http://commissaris.brabant.nl.  En hopelijk komt de Commissaris op ons verjaardagsfeest. Hij hoeft zijn zwembroek niet mee te nemen en helaas, hij wordt ook niet thuisgebracht. Als hij maar langskomt en zijn carnavalspak aantrekt. Dan zijn we allang gelukkig!