HELMPJE AF VOOR DE OPTOCHTPLIESSIE!!


Als we met velen aan de kant van de weg klaarstaan om de optocht te aanschouwen, is daar al heel wat aan vooraf gegaan.
(Groot)ouders die hun schuur of loods beschikbaar stellen aan hun (klein)kinderen, die daar vervolgens maanden aan een stuk bouwen, gazen, plakken en verven en er een mooi poppen- en koppenkunstwerk maken. De optochtcommissie komt meerdere keren langs om de voortgang te volgen, advies te geven en de regels te bespreken. Alles in overleg. Zij zijn verantwoordelijk voor de organisatie van de optocht en vooral veiligheid en orde staan hoog in het vaandel.
We  zagen een rijk gekleurde optocht voorbijkomen, met leuke ideeën en veel interactie met het publiek. Veel jeugdgroepen, er zit dus toekomstmuziek in de Geffense carnavalsoptocht. 

Een bonte stoet trok aan de kijker voorbij: Pokemons, Diva’s, kegels, kippen, Lobruukskes die letterlijk en figuurlijk rare bekken trekken, Dolle Trolle, Kletskupkes en Maccies (ook gekkies). Sommigen liepen voor spèk en bonne mee, maar Trump was duidelijk aanwezig mét facebook en zijn First Lady. Voor pottenkijkers moet je opletten en inderdaad: You never wok alone. Sint Joris moet te rade gaan bij (Al)tiet zat, want daar zit (toekomst)talent en of de magiërs genoeg zweetoksels gevonden hebben, is nog een mysterie.

Een kleurig poppen-draaiorgel gaf er een actieve draai aan en er waren echt wel mannen die ‘het kussen’ van de fleurige freules uitprobeerden. De schuimpjes moesten met een dansje in de weer, terwijl ‘Mister Post’ himself  heerlijk onderdook in een schuimbad! Wie er ook warmpjes bijzaten, dat waren de Veenhuizers, die dit jaar wel de eindstreep haalden!

De roze meiden waren proud to be fout, de heks maakte het gekker dan de kok en de verliefde stelletjes (of waren het een stelletje lieverdjes?) kleurden de straat rood-wit en duidelijk was dat ze in ieder geval verliefd waren op carnaval. Dè kumt wel goet!

De grote jongens vertoefden in de jungle, het Wilde Westen, of gewoon op de veelbesproken Fietsstraat F59. En last but not least: het was een zielige, vertoning die rollaterende zieke en kwèlleke leden van de blaaskapel en de Raad van Elf met hun toeterende ziekenbroeders en -zusters en bloederig bovendien met The Bloody Butcher aan Berghits Bed. Gelukkig zijn ze volgend jaar beter!

Helmpje af voor de optochtpliessie, de deelnemers, maar ook voor de bakkers, kokers en stokers langs de lijn! Op hoek en kant stonden schragen, statafels en bierkarren met worstjes, broodjes, soep, pizza en andere lekkernijen, natuurlijk met een passend drankje erbij en een vuurtje om warm te blijven.

P.s. De pastoor was afwezig: hij reed door het Kafland op de wagen waar het altijd mis is!

De uitslag van optocht 2017:

Bekijk hier de uitslag.