Rottenrijks bier

Met trots presenteren wij deze drie Rottenrijkse bieren. Verkrijgbaar bij Jumbo Geffen, Wilma’s Kadoshop, Boets Borrel en Eethuys ’t Akkertje 2.0. Wanneer de horeca haar deuren weer opent zijn deze heerlijke bieren ook verkrijgbaar bij café Boetje, café Govers en café ’t Haasje.

MIE RODDEL

GEFFES DONKER

Wè duuze oijt lèllik. Jan en alleman gutter bè heur oover de tong. Doe dè ôk mè dizze Mie. Proost!

CAT S
ALCOHOL 8% VOL
INHOUD 33cl
ALLERGENEN: GLUTEN, KORIANDER


Mie Roddel was een vrouwke da uit ut Geffes veld kwaam en ut liggeluk wis. Het is een traditioneel Brabants donker bier. Een heerlijke zachte dubbel met een kruidige afdronk.

De Mie Roddel kenmerkt zich door haar prachtige rood-bruine kleur, de stevige aangezette caramelsmaken en een hint van koriander. Dit Geffes dubbel is zowel rijk van smaak als gemakkelijk drinkbaar.

Mout: Pilsmout, Special B, Chocolademout
Hop: Hallertau Mittelfruh
Bitterheid: IBU 20
Kleur: EBC 56

PRINSENBIER

GEFFES BLOND

Lupt veurop in ut Rottenrijk. Hi z’n proatje alt kloar. Vat van dizze Prins nie teveul, anders moete unne veer loate…

CAT S
ALCOHOL 7,5% VOL
INHOUD 33cl
ALLERGENEN: GLUTEN

 

Het Prinsenbier is gebrouwen als eerbetoon aan de Prins van het Rottenrijk. Een stevig Brabants blond bier zacht, soepel en fris. Aangenaam bitter in de basissmaak en prettig hoppig in de afdronk.

Het soepele karakter van het stevige blonde bier is te danken aan de traditionele hopsoorten. Door het Brewer’s Golden Saaz hop gecombineerd met een deel tarwemout zorgt dit voor een zachte, stevige en frisse smaak.

Mout: Pilsmout, tarwemout, cara 120
Hop: Brewers Gold, Saaz
Bitterheid: IBU 33
Kleur: EBC 10

DEURDOUWER

GEFFES TRIPEL

Ze waare un stèrk pluugske. Stonde bè de Gover oan de tap. Mar goa veur dizze Deurdouwer mar uurst lekker zitte!

CAT S
ALCOHOL 9% VOL
INHOUD 33cl
ALLERGENEN: GLUTEN

 

De fluweelzachte Deurdouwer dankt zijn naam aan de raad van 11 van Café Govers die “De Deurdouwers” werden genoemd. Een tripel gebrouwen zonder toevoeging van kruiden. Rijk van smaak en met een milde hop-bittere smaak in de afdronk.

In vergelijking met andere tripels is de Deurdouwer minder zoet, maar hij drinkt makkelijk door. De milde hop-bittere smaak in de afdronk zorgt ervoor dat hij krachtig overkomt.

Mout: Pilsmout, Cara 120
Hop: Hallertau Herzbrucker
Bitterheid: IBU 25
Kleur: EBC 11